Scootmobiel Klaarmaken Voor De Lente | Scootmobielspecialist.nl

Eindelijk de lente komt eraan! Is uw scootmobiel klaar voor de eerste voorjaarsrit? Met onze onderhoudstips maakt u uw scootmobiel rijklaar voor de lente. 

Onderhoudstips: uw scootmobiel rijklaar voor de lente

In het voorjaar stijgen de temperaturen en de natuur ontwaakt uit z’n winterslaap. Grote kans dat u weer wat vaker met uw scootmobiel op pad gaat. Check voor u eropuit trekt of uw voertuig er helemaal klaar voor is. Immers niet iedereen gebruikt de scootmobiel in de winter. Daarom onze tips hoe u als scootmobilist uw voertuig weer helemaal in tiptopstaat brengt voor heerlijke ritjes in het voorjaar.

1. Check de banden

Zit er nog voldoende lucht in de banden? En… hoe staat het met het profiel? Een goede bandenspanning en voldoende profiel bevorderen namelijk een betere wegligging en zijn goed voor de levensduur van de accu. Ga ook na of de banden geen scheurtjes en barstjes vertonen. Let hierbij met name op de zijkanten van de banden.

2. Geef uw scootmobiel een poetsbeurt

Maakt u regelmatig uw scootmobiel schoon na een ritje? Doen. Of u nu in de lente eropuit trekt of andere jaargetijde. Een elektrisch voertuig dat spik en span is, gaat gewoonweg langer mee. Want, niet alleen rijdt een schone scootmobiel fijner, het lakwerk blijft ook in goede conditie en u voorkomt eveneens dat vuil, stof enzovoort zich bijvoorbeeld ophoopt in de wielkasten. Poets uw scootmobiel met een licht vochtige doek en nooit met een hogedrukreiniger. Gebruik ook geen chemische en schurende reinigingsmiddelen. Die laten krassen na op het lakwerk.

3. Loop de verlichting na

Ook in de lente is een goede verlichting onmisbaar. Check of alle lampjes nog werken, inclusief de knipperlichten. Zeker wanneer u uw scootmobiel in de winter niet heeft gebruikt. Immers, gaat u in het voorjaar in de schemering, bij mist of als de avond valt op pad? Dan is goed werkende verlichting voor en achter verplicht als u op het fietspad of de weg rijdt. U bent dan namelijk goed zichtbaar voor andere weggebruikers.

4. Controleer de accu

Ook als u een bepaalde periode uw scootmobiel niet gebruikt, is het belangrijk de accu regelmatig op te laden. Heeft u dat niet of weinig gedaan? Dan is het goed te controleren of de accu nog voldoende capaciteit heeft. De prestaties van een accu nemen in de winter af als de accu maandenlang inactief is geweest en dat kan de actieradius negatief beïnvloeden. Uw vaste onderhoudsspecialist kan eenvoudig nagaan of de accu van uw scootmobiel nog in goede conditie is.

5. Kijk de rollende onderdelen na

Wilt u in de lente weer op pad met uw scootmobiel? Let dan even op hoe het voertuig rijdt. Gaat dat lekker soepel? Of rijdt het wat stroever dan u bent gewend? Is dat het geval? Laat dan een vakman naar de zogenaamde rollende delen van uw elektrische voertuig kijken. Want, werken de rollende onderdelen niet optimaal? Dan neemt de rolweerstand af en mogelijk ook uw rijgenot.

6. Begin rustig met scootmobiel rijden in de lente

Stapt u voor het eerst na een paar maanden weer op uw scootmobiel? Begin dan rustig aan met rijden. Maak eventueel eerst een paar proefrondjes op een parkeerplaats. Neem wat korte bochten en oefenen het remmen. Vooral ook omdat in het begin van de lente de weg nog koud kan zijn waardoor de banden nog niet voldoende grip hebben op het wegdek.

Hulp bij onderhoud scootmobiel

Bepaalde kleine onderhoudsklusjes aan uw scootmobiel kunt u mogelijk zelf doen. Kunt u dat niet? Dan helpen wij u uiteraard graag. De Scootmobielspecialist verzorgt het onderhoud en de eventuele reparaties aan uw scootmobiel snel en vakkundig. Dat doen wij in onze eigen werkplaats waar ervaren monteurs voor u klaar staan. Heeft u nog vragen over het rijklaar maken van uw scootmobiel voor de lente? Wilt u een afspraak maken?  U kunt ons bereiken via het contactformulier of bel gratis 0800-1918.

Powered by BreezingForms

Nijmegen

De adviseurs in onze vestiging helpen u graag verder.
Onder het genot van een kopje koffie zullen we samen kijken welke scootmobiel bij u past.

Debby Wilschut

024 – 22 00 112

Cargadoorweg 29 | 6541 BT

Eindhoven

Kom gezellig een kijkje nemen in onze mooie showroom, de koffie staat klaar!

Marcus Brekelmans

040 - 256 77 00

Industrieweg 3 | 5627 BS

Gratis thuisdemonstratie

Probeer nu gratis én vrijblijvend één of meerdere scootmobielen uit ons assortiment in uw woonomgeving. Zo ervaart u proefondervindelijk welke scootmobiel bij u past.

Gratis thuisdemo aanvragen