1 jaar de Scootmobielspecialist in Enter: “Wij verkopen mobiliteit en onafhankelijkheid”

De derde vestiging van de Scootmobielspecialist opende vorig jaar mei in het Overijsselse Enter haar deuren. Een gesprek met vestigingsmanager Richard Rutjes over zijn eerste jaar.

Aan de Daalakkers 11 in Enter is de Scootmobielspecialist nu bijna 1 jaar actief. Richard Rutjes runt de zaak samen met zijn vrouw Margret. Voorheen was Richard zelfstandig witgoedmonteur tot de Scootmobielspecialist vorig jaar zijn pad kruiste. Er werd gezocht naar een locatie om een nieuw filiaal te openen. Lang hoefde Richard er niet over na te denken. Hij ging het avontuur aan. Nee, Richard heeft zeker geen spijt van zijn beslissing. Want, hij kijkt terug op een mooi jaar, zo blijkt.

Hallo Richard, hoe is het eerste jaar gegaan?

“Tot nu toe ben ik tevreden. Zeker als je bedenkt dat de Scootmobielspecialist een nieuw bedrijf is hier in de regio. Het kost even tijd voor mensen je ontdekken, maar de loopt komt er nu in. Mensen uit de regio vinden ons steeds beter. Zo is er tot op heden vooral vraag naar de wat robuustere scootmobielen die 15 km of 20 km per uur rijden en ook de demontabele modellen zijn in trek. Verder verhuren wij regelmatig scootmobielen voor kortere periodes aan mensen die tijdelijk minder mobiel zijn en eveneens lopen de opklapbare rollators goed. Nee, al met al gaat het goed. En… met het voorjaar en zomer in het verschiet, zal het zeker ook drukker worden. Immers, dat zijn de seizoenen waarin de vraag naar scootmobielen stijgt.”

Wat biedt de Scootmobielspecialist in Enter (potentiële) klanten zoal?

“Wij hebben voor iedereen een passende mobiliteitsoplossing in huis! Onze ruime showroom van zo’n 200 m2 is daarvan het bewijs. Daar presenteren wij een zeer groot en gevarieerd assortiment scootmobielen. Zo staan er verschillende uitvoeringen van de stabiele en comfortabele 5-wiel Quingo scootmobiel. Voor dat merk hebben wij in de regio zelfs het alleenverkooprecht. Daarnaast presenteren wij er diverse scootmobielen met 3 en 4 wielen van gerenommeerde merken. Maar wij leveren eveneens een variëteit aan inklapbare rollators en allerlei aanverwante accessoires. Tevens beschikken wij over een eigen werkplaats voor onderhoud, verhuren wij scootmobielen en inruil behoort ook tot de opties. Natuurlijk adviseren en begeleiden wij klanten bij het kiezen van een geschikte scootmobiel en maakt een gratis proefrit onderdeel uit van ons aanbod. Want, dan ervaren mensen aan den lijve hoe fijn het is om mobiel te zijn.”

Waarin onderscheidt u zich van andere aanbieders in de regio?

“De focus ligt op mobiliteit verkopen, die de onafhankelijkheid van mensen bevordert. Denk aan ouderen die minder goed lopen of een andere beperking hebben. Maar, ook wanneer mensen tijdelijk minder mobiel zijn door bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie. Immers, het bezit van een elektrisch voertuig zorgt dat mensen zelfstandig op pad kunnen. Of het nu gaat om een boodschapje doen, bezoek aan de huisarts, naar de kerk, een kop koffie drinken bij vrienden of gewoon een ommetje maken. Met een scootmobiel zijn ze niet langer afhankelijk van familie, vrienden en buren. Ze bepalen zelf wanneer ze eropuit gaan.”

Wat doet u om de naamsbekendheid van de Scootmobielspecialist in Enter en de regio te vergroten?

“Mond-op-mond-reclame doet het hier in de omgeving erg goed. Mensen komen bij ons nadat zij via via over ons hebben gehoord. Verder adverteren we onder meer in lokale kranten en op Marktplaats. Ook zijn er op TV Oost spotjes te zien, geven wij demonstraties op bijeenkomsten voor ouderen en Veilig Verkeer Nederland verzorgt een cursus scootmobiel rijden vanuit onze showroom. Zo werken wij stap voor stap aan het vergroten van de naamsbekendheid van de derde vestiging van de Scootmobielspecialist in het oosten van Nederland.”

Wat vindt u het leukste aan uw werk?

“Het omgaan met mensen en de afwisseling in werkzaamheden. De ene keer demonstreer je de diverse scootmobielmodellen voor een groep ouderen, een andere keer geeft Veilig Verkeer Nederland in ons filiaal voor een gratis training scootmobiel rijden, vervolgens verricht je onderhoud, staat potentiële klanten telefonisch te woord of geeft advies in de showroom over welke scootmobiel het beste past en maakt samen een proefritje met een scootmobiel. Dat alles samen maakt mijn werk zo leuk en houdt het lekker uitdagend.”

Welke plannen heeft u voor de komende tijd?

“Momenteel ben ik onder andere in gesprek met een lokale afdeling van de KBO om demonstratiebijeenkomsten te geven voor ouderen. Ook is er binnenkort een Paasshow in Rijssen wat een mooie gelegenheid is om ons bedrijf en de scootmobielen onder de aandacht te brengen van een groter publiek. En uiteraard zijn er nog tig andere ideeën waar ik druk mee ben. Echt, er is volop werk.”

Contact

Wilt u meer informatie over de Scootmobielspecialist in Enter? Heeft u vragen over een scootmobiel kopen? Wenst u onze gratis brochure te ontvangen? Of wilt u een afspraak maken voor een gratis proefrit? Neem dan even contact op met 0800-1918 of bel direct met onze vestiging in Enter op: 0547-712044. Wij helpen u graag!

Powered by BreezingForms

Nijmegen

De adviseurs in onze vestiging helpen u graag verder.
Onder het genot van een kopje koffie zullen we samen kijken welke scootmobiel bij u past.

Debby Wilschut

024 – 22 00 112

Cargadoorweg 29 | 6541 BT

Eindhoven

Kom gezellig een kijkje nemen in onze mooie showroom, de koffie staat klaar!

Marcus Brekelmans

040 - 256 77 00

Industrieweg 3 | 5627 BS

Gratis thuisdemonstratie

Probeer nu gratis én vrijblijvend één of meerdere scootmobielen uit ons assortiment in uw woonomgeving. Zo ervaart u proefondervindelijk welke scootmobiel bij u past.

Gratis thuisdemo aanvragen