scoootmobiel-huren-verhuur-scootmobielspecialist-kennismaking-elektrisch-voertuig

Scootmobiel huren voor aankoop? Waarom én de voordelen!

Overweegt u een scootmobiel te kopen? Maar, twijfelt u of zo’n voertuig wel geschikt voor u is? Scootmobielverhuur door de Scootmobielspecialist biedt dan uitkomst. Waarom én de voordelen van een scootmobiel huren.

Waarom een scootmobiel huren?

Speelt u met de gedacht om een scootmobiel aan te schaffen? Omdat uw mobiliteit langzamerhand afneemt? Doordat u bijvoorbeeld minder goed gaat lopen? Gewrichtsklachten heeft? Gebrek aan energie na lichamelijke inspanningen? Dit alles kan een negatief effect op uw kwaliteit van leven hebben.

Het gevolg? Het kan lastig zijn om uw sociale contacten te onderhouden, hobby’s uit te oefenen, zelfstandig boodschappen te doen, regelmatig even een ommetje maken enzovoort. En dat is toch jammer?

Gaat u een scootmobiel huren? Dan ervaart u in de praktijk hoe fijn het is om mobiel te zijn. En niet onbelangrijk: het bevordert ook nog eens uw zelfredzaamheid.

De voordelen van een scootmobiel huren

Dat u twijfelt over de aanschaf van een scootmobiel is niet vreemd. Zo’n voertuig is niet goedkoop. Ook als u de aankoop vergoedt krijgt via de WMO betaalt u een eigen bijdrage. Dus, dat u er zeker van wilt zijn of een scootmobiel écht bij u past, is heel begrijpelijk.

En trouwens? Kiest u voor een scootmobiel huren? Dan kunt u in alle rust en weloverwogen bepalen welk voertuig geschikt voor u is. Want, u kunt proefondervindelijk testen aan welke persoonlijke wensen en eisen het vervoermiddel moet voldoen. Het aanbod is immers erg groot. U heeft de keuze uit tig uitvoeringen en maten. Maak hieronder kennis met een aantal voordelen van een scootmobiel huren.

Aantal wielen bepalen

Kiest u voor scootmobielverhuur? Dan heeft u de keuze uit een scootmobiel met 3, 4 of 5 wielen? De 3-wiel scootmobielen zijn lichte modellen en staan bekend om hun wendbaarheid. De 4-wiel uitvoeringen daarentegen zijn minder wendbaar, maar wel stabieler, robuuster en halen hogere snelheden. De 5-wiel voertuigen zijn zeer stabiel, veilig, comfortabel en in kleine en grote uitvoeringen verkrijgbaar. Welke past bij uw gebruikerswensen?

Lange en/of korte ritten maken

Huurt u een scootmobiel? Dan kunt u ontdekken waar u het voertuig hoofdzakelijk voor gebruikt. Is het om boodschappen te doen? Uw hond uitlaten? Of rijdt u met familie mee als die gaan fietsen. Voor de kleine ritten is een scootmobiel die maximaal 12 km/uur rijdt prima. Echter, voor de langere tochten met bijvoorbeeld fietsers is een model dat sneller kan – tot zo’n 25 km/uur – een betere keuze.

Opvouwbare of vaste scootmobiel

Uw gebruik van de scootmobiel bepaalt welke voor u het meest geschikt is. Een vaste scootmobiel meenemen in uw auto is een hele klus. Een opvouwbare scootmobiel huren is dan een betere optie. Die kunt u immers inklappen of demonteren en vervolgens meenemen in de kofferbak. Ook wanneer u op vakantie gaat, is een demontabel model fijn. Kortom: of een opvouwbare of vaste scootmobiel bij u persoonlijk past, ondervindt u spoedig als u gaat voor de optie huur.

Comfortabel rijden

Uiteraard is het comfort van een scootmobiel ook van belang. Zeker wanneer u lange ritjes maakt. Dan is het prettig dat de stoel ergonomische verantwoord is. Het voorkomt lichamelijke klachten aan onder andere rug, nek, armen en benen. Daarnaast is ook een goede vering relevant. Want, die vangt onder meer schokken op als u over slecht wegdek rijdt. Huurt u een scootmobiel? Dan ontdekt u gauw genoeg hoe belangrijk comfort voor u is.

Gewicht

Het gewicht waarmee u een scootmobiel kunt belasten verschilt. Daarbij telt niet alleen uw lichaamsgewicht mee, maar ook wat u zoal regelmatig vervoert. Het draagvermogen van de lichtere uitvoeringen scootmobielen is maximaal 100 kilo. Maar de zwaardere modellen kunnen tot wel 220 kilo dragen. Rijdt u op een huurscootmobiel? U achterhaalt dan weldra wat en hoeveel u meeneemt met uw scootmobiel. En… uiteraard kan dat uw keuze beïnvloeden wanneer u over een bepaalde tijd besluit een  scootmobiel te kopen. 

Kortom: wanneer u een scootmobiel huurt ondervindt u in de dagelijkse praktijk welke scootmobiel het beste bij u past.

De Scootmobielspecialist en scootmobiel huren

Wenst u een scootmobiel te huren? De Scootmobielspecialist verhuurt diverse grote en kleine modellen. Een voertuig huren kan voor één dag, per week en ook voor langere periodes. De huurprijs ervan hangt onder meer af van het model dat u kiest en de huurperiode. Echter, doorgaans spreekt u een all-in prijs af. Het prettige daarvan is dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Want, de prijs is inclusief WA-verzekering en pechhulp onderweg. Prettige gedachte toch? En… uiteraard verhuren wij uitsluitend scootmobielen die in topconditie zijn. 

Contact

Heeft u vragen over het huren van een scootmobiel? Wenst u meer informatie? Wij adviseren u graag. Bel ons gratis op: 0800-1918 of vul onderstaand contactformulier in.help Whatsapp bericht sturen