oude-scootmobiel-inruilen-scootmobielspecialist_(1)

Kan ik mijn oude scootmobiel inruilen als ik een andere koop?

Wilt u graag uw oude scootmobiel inruilen, omdat u een andere wilt aanschaffen? Bij de Scootmobielspecialist is dat geen probleem. Wij begeleiden u stap voor stap en verrekenen de inruilprijs van uw oude voertuig met de aanschafprijs van de nieuwe.
 

Voordelen scootmobiel inruilen

De Scootmobielspecialist biedt u de mogelijkheid uw oude scootmobiel in te ruilen voor een andere. Immers, een scootmobiel kopen is een flinke uitgave. Door nu uw oude model in te ruilen, valt de aankoopprijs van een andere scootmobiel lager uit. En dat is uiteraard aantrekkelijk. Daarbij komt dat u vaak een veel nieuwer en geavanceerde model kunt kopen. En inderdaad dat komt uw rijplezier en veiligheid ten goede.

Wat bepaalt de inruilwaarde scootmobiel?

Zoals u heeft kunnen lezen, loont het inruilen van uw oude scootmobiel de moeite. Maar, hoe wordt de inruilwaarde van uw oude scootmobiel nu eigenlijk bepaald? Het bedrag dat u voor uw oude scootmobiel kunt ontvangen, hangt van verschillende factoren af, namelijk:

De leeftijd

Hoe oud is uw scootmobiel? Is het een voertuig van pakweg 6 jaar oud of is het van een vrij recente datum. Dat speelt zeker een rol als u uw scootmobiel overweegt in te ruilen.
 

De kilometerstand

Hoeveel kilometer heeft u ermee gereden? Ging u er regelmatig mee op pad? Van boodschappen doen en bezoekjes afleggen tot nu en dan een tochtje maken? Of gebruikte u het voertuig maar incidenteel? 

Het merk en model

Er zijn heel veel verschillende merken scootmobielen met allemaal hun eigen modellen. Van compact en opvouwbaar tot toermodel. En al die scootmobielen hebben zo hun eigen specificaties. De een is voor de korte afstanden en een ander voor de lange. Maar ook verschilt het maximale draagvermogen en heeft het ene model een vast stoel en de ander een verstelbare. Kortom, het merk en model bepalen mede de kwaliteit en de prestaties en zijn eveneens van invloed op de inruilwaarde.  

Aantal wielen

Ook het aantal wielen beïnvloedt mede de inruilprijs van een oude scootmobiel. Immers, er zijn voertuigen met 3, 4 en 5 wielen en die hebben allemaal hun eigen specifieke kenmerken. Zo staan bijvoorbeeld de 4- en 5-wiel versies erom bekend dat ze stukken stabieler en veiliger zijn dan een 3-wiel scootmobielen. 

De onderhoudsgeschiedenis

En… hoe is de staat van het onderhoud? Is uw oude scootmobiel periodiek onderhouden door een dealer? Dus zijn de banden, wielophanging, verlichting, elektronica en dergelijke regelmatig professioneel gecheckt? En beschikt u over een boekje met de onderhoudsgeschiedenis? Want, ook dat wordt bij het vaststellen van de inruilwaarde meegenomen.

Opties en/of aanpassingen

Een basismodel scootmobiel is goedkoper om te kopen dan een met allerlei uitgebreide opties. Is uw voertuig bijvoorbeeld uitgerust met cruisecontrol, navigatiesysteem, verwarmde stuurgrepen, extra schokbrekers en dergelijke? Zijn er mogelijke specifieke aanpassingen gedaan aan de scootmobiel voor uw gebruik, zoals een voetgaspedaal? Ook dat zijn zaken die meetellen bij het bepalen van de inruilwaarde.

De uiterlijke staat

Heeft u scootmobiel altijd binnen gestaan? Of was u aangewezen op buiten stallen onder een speciaal doek? Dat kan effect hebben op de uiterlijke staat van uw oude voertuig. Ook regelmatig schoonmaken bevordert een goede uiterlijke conditie. Kortom, ziet uw oude scootmobiel er nog picobello uit? Of heeft het kleine tot matige of zelf flinke gebruikssporen? Want, ook dat bepaalt mede de inruilwaarde.  

De schadehistorie

Tot slot is ook de vraag of u ooit schade heeft gereden met de scootmobiel relevant. En natuurlijk hopen wij dat u schadevrij heeft gereden, maar soms is dat niet het geval. Misschien bent aangereden of ergens zelf tegenop gebotst met uw voertuig. Maar, ook dan is inruilen mogelijk. Echter, de schade zal wel de inruilwaarde drukken.  

Scootmobiel inruilen? Maak een proefrit

Wilt u uw oude scootmobiel inruilen voor een andere scootmobiel? Wij begeleiden u dan graag stap voor stap bij de verkoop en ook de aanschaf van een andere. Of het nu een nieuwe scootmobiel is of occasion.
Zo adviseren wij is sowieso een proefrit te maken op de modellen die u aanspreken en bij uw budget passen. Want, u ondervindt dan aan de lijve welke scootmobiel het beste bij u als persoon past. U heeft bij ons een ruime keuze uit kwaliteitsvoertuigen op 3, 4 en 5 wielen in diverse prijsklassen, nieuw en ook tweedehands.

Wilt u ook graag bij ons uw scootmobiel inruilen? Neem dan gratis contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvende  taxatie. Uiteraard kunt u ook onze gratis brochure aanvragen over ons assortiment scootmobielen of een afspraak maken voor een gratis proefrit. Bel 0800 - 1918.

Informatie en Advies
Adviescentrum
Bestaande klant
Klantenservice