nieuwe_vestiging_d_wilschut

De Scootmobielspecialist opent nieuw filiaal in Gelderland: ontmoet de vestigingsmanager in spé

De Scootmobielspecialist breidt uit. Begin 2019 opent Nederlands grootste merkonafhankelijke scootmobielleverancier in de provincie Gelderland, omgeving Arnhem-Nijmegen, een vierde vestiging. In dit blog maakt u alvast kennis met de nieuwe vestigingsmanager: Debby Wilschut.

In 2019 wordt Debby Wilschut het gezicht van de nieuwe Gelderse vestiging van de Scootmobielspecialist. Zij is dan verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het vierde filiaal van de scootmobieldealer. “Ik wil van deze vestiging een rustige en aangename plek maken waar mensen van alle leeftijden zich welkom voelen. Dus zowel degenen die de stap naar een scootmobiel nog groot vinden alsook voor de ervaren (scootmobiel)bestuurder.”

Hoe ben je in contact gekomen met de Scootmobielspecialist?

“Eind 2017 hoorde ik via een kennis dat de Scootmobielspecialist wil uitbreiden naar Gelderland. Dat sprak mij gelijk aan. Ja, inderdaad ondanks dat ik toen nog weinig wist van scootmobielen en geen technische achtergrond heb. Ik zag het als een geweldige én welkome stap voorwaarts in mijn carrière. Ook speelde mee dat mijn kinderen inmiddels grote pubers zijn. Daardoor is er weer tijd en dus ruimte om te groeien op professioneel vlak.”

Vestigingsmanager bij de Scootmobielspecialist is een nieuwe stap in je carrière. Maar, wat voor werk doe je nu?

“Ik werk tot 1 december nog bij de Radboud Universiteit Nijmegen. Daar ben ik in 2000 begonnen toen mijn kinderen nog klein waren. De eerste 9 jaar was ik secretaresse van een hoogleraar pedagogiek. Aansluitend werkte ik bij de faculteit Rechtsgeleerdheid. Daar was ik verantwoordelijk voor planning en organisatie van de tentamens van de hele faculteit. 5 jaar later kreeg ik binnen de universiteit de kans mee te werken aan het opzetten van een vernieuwde afdeling Inkoop en mocht ik een HBO-studie volgen. En hoewel ik het erg naar mijn zin had, miste ik allengs meer en meer het contact met mensen.”

Kun je uitleggen waarom de Scootmobielspecialist bij jou past?

“Zoals gezegd, heb ik heb vele jaren binnen een grote organisatie als de Radboud Universiteit gewerkt. Toen ik mij vervolgens verdiepte in de organisatie van de Scootmobielspecialist ontdekte ik al snel dat juist het kleinschalige mij enorm aansprak. Zeg maar het echte familiebedrijf gevoel. Bovendien voelde ik na de eerste gesprekken met de eigenaren, Pim en Gijs Moolenaar, dat hun visie overeenkomt met mijn manier van denken én omgaan met mensen. Denk aan: ‘De mens staat centraal, niet de verkoop’. En ook: ‘Wij verkopen mobiliteit en zelfstandigheid’. Die dingen spreken mij gewoonweg enorm aan.”

Je afgelopen jaar was best druk en hectisch, want je bent een nieuwkomer in de scootmobielbranche. Hoe heb je dat ervaren?

“Dat klopt. Het afgelopen jaar heb ik onder andere flink wat tijd en energie gestoken in kennis vergaren en ervaring opdoen. Zo heb ik mij de kneepjes van het vak zo goed mogelijk eigen proberen te maken door mee te werken in de filialen in Eindhoven en Enter. Daar werken immers ervaren collega’s die beschikken over een schat aan vakkennis en praktijkervaring. Als de nieuwe vestiging opent begin 2019 mag ik alles wat ik heb geleerd in praktijk brengen. Dat voelt fijn en ik heb er alle vertrouwen in.”

Wat trekt je zo aan in je toekomstige werk als vestigingsmanager?

“Belangrijk in mijn nieuwe werk is de persoonlijke benadering. Die staat voorop. Maar, ook het omgaan met mensen en ze helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven door het teruggeven van een stuk mobiliteit is voor mij erg belangrijk. Tel daarbij de uitdaging van een nieuw filiaal opzetten en alle (on)mogelijkheden die dat met zich meebrengt. Al die dingen samen maakt mijn werk als vestigingsmanager bij de Scootmobielspecialist tot mijn droombaan. Ja, ik heb er ontzettend veel zin in en weet zeker dat het een groot succes wordt. ”

Wilt u meer informatie over de Scootmobielspecialist in Gelderland? Heeft u vragen over een scootmobiel kopen? Wenst u onze gratis brochure te ontvangen? Of wilt u een afspraak maken voor een gratis proefrit? Neem dan even contact op met 0800-1918. Wij helpen u graag!

help Whatsapp bericht sturen